Accueil - Home  
Organe de presse  
         
 
IndexNews
 
    HOME
Change language
Français
English
Italiano Neederland
 
Droit Fondamental
... partners, photos, videos FR - EN - NE - IT
Dossiers - Cartelle
Qui sommes ?
Communiqué de presse
Promenade tchétchène au Parc Royal Chechen promenade at the Royal Park
Passeggiata cecena al Parco Reale di Bruxelles Een Tsjetsjeens uitje naar het Parc Royal in Brussel

Een Tsjetsjeens uitje naar het Parc Royal in Brussel

Jacqueline de Croÿ, le 16 avril 2011 - Traduit par Eheu

Tijdens onze wandeling met Tsjetseense sympathisanten van Arbi Zarmaev afgelopen dinsdag hingen er overal in de lucht boven Brussel helikopters. Politieauto’s met loeiende sirenes maakten de doorgang vrij voor tientallen politie-busjes. Enkele van die busjes werden voor het Paleis van Justitie geparkeerd, de rest voor het Parlementsgebouw. zodat de omgeving van het Koninklijk Paleis goed in de gaten gehouden kon worden zonder de koninklijke familie bij het ontbijt te storen.

De Tsjetsjeense gemeenschap was vanuit overal in België naar Brussel gekomen om een brief in de koninklijke brievenbus te deponeren, om de Koning op de hoogte te stellen van de vervolging van een van hun helden. Hun bericht eindigt als volgt: Wij groeten de Koning der Belgen en wij zouden hem enorm dankbaar zijn als hij ons zou accepteren als zijn onderdanen op een gelijke manier als hij dat met het Belgische volk doet, en we vragen hem te willen geloven dat wij als hij dat van ons verlangt bereid zijn België te verlaten, maar dan wel samen met commandant Arbi Zarmaev, ongeacht de gezondheidstoestand waarin deze verkeert.

Een coalitie van psychopathen die België in haar greep houdt door de vorming van een door de gekozen parlementsleden voorgestelde regering te blokkeren, probeert intussen mensen tot geweld aan te zetten om zo de bouw van ˙˙speciale gevangenissen voor extremistische moslims˙˙ te rechtvaardigen. Ze probeert gevangenisbewaarders te sussen die zich gechoqueerd voelen door het feit dat hun collega’s een premie ontvangen om gevangenen met dwang te drogeren in ˙˙speciale zwaarbeveiligde eenheden˙˙ zoals dat in Rusland gebeurt om ze tot zelfmoord te dwingen.

Commandant Arbi Zarmaev is zo’n Tsjetsjeense oorlogsheld die onder dwang gedrogeerd wordt en gemarteld door hem in afzondering te houden en te behandelen met behulp van methodes die ontwikkeld zijn door wetenschappers om het brein kunstmatig van bepaalde stimuli te beroven die het nodig heeft, maar waarin de gevangene het zelf voorziet louter en alleen door te bidden. Hij wordt nog steeds gevangen gehouden, ondanks het feit dat het Europese Hof voor de Rechten van de Mens zijn uitzetting naar Rusland heeft verboden waarbij men hem wilde uitwisselen tegen Belgen die in dat land gevangen zitten.

Zijn familieleden en hun aanverwanten zijn al een tijdje voor het afgesproken tijdstip bij het Parc Royal tegenover het Koninklijk Paleis gearriveerd. Toen vader Zarmaev het aantal politie-busjes zag dat aan kwam rijden, vroeg hij om iedereen die gekomen was om hem te steunen per mobiele telefoon te vragen buiten de afgezette zone te blijven, omdat hij niet wilde zien gebeuren dat anderen het zelfde lot zou overkomen als zijn zoon door ook in een Belgische gevangenis gemarteld te worden.

Vervolgens kwam de anti-terrorisme eenheid aan, met 18 tot de tanden bewapende politieagenten. Ze waren niet in gevechtstenue, anders dus dan de herrieschoppers die ons drie weken geleden bij het Europese Parlement omsingeld en omvergelopen hadden om ons ons protest-spandoek af te pakken. Ze gaven de Tsjetsjenen het bevel om zich te verspreiden, zo niet dan zouden ze aangehouden worden en 12 uur in de politie-cel worden opgesloten. De Tsjetsjenen begonnen met zijn allen te lachen. Een van hen zei tegen me dat de repressie elk jaar erger werd.

We verspreidden ons dus in kleine groepjes over het park. Ik deelde slagroomijsjes uit aan de zoons van Arbi Zarmaev, terwijl we wachtten op de aankomst van ˙een gevaarlijke informatie-terrorist˙, te weten Jan Boeykens, de voorzitter van de NGO Morkhoven. Deze arriveerde vervolgens met een spandoek met de zelfde tekst erop als drie weken geleden: 'Free Arbi Alive’. De recidivist stelde zich meteen op in 'foto-positie’, wat streng verboden is tegenwoordig in België als je van plan bent om het geweld van psychopathische ministers aan de kaak te stellen.

Katholieke 'terroristen’ ontrolden vervolgens 'de bom’, namen drie foto’s en rolden hem dan weer op, wat niet meer dan 15 seconden in beslag nam. Drie politieagenten slaagden er echter in nog voor die 15 seconden voorbij waren, ons te omsingelen. De 15 anderen volgden snel: ˙˙U gaat boeten voor uw wangedrag˙˙, zei een gendametje tegen mij. Ze waren in de veronderstelling dat ze het recht hadden om opnieuw ons spandoek in beslag te nemen, onder het mom van 'anti-terrorisme’. - ˙˙Geen sprake van˙˙, antwoordde Jan, tegelijk het delict 'ontsnapping’ plegend, onder aanvoering van het motief dat spandoeken nog steeds niet tot de categorie verboden wapens behoren. Een van de agenten zette onmiddellijk de achtervolging in, maar een van zijn collega’s hield hem tegen met de woorden 'laat maar gaan’.

Ik vroeg welke wet mensen verbood in een openbaar park voor het Koninklijk Paleis foto’s te nemen, hetgeen nogal wat verlegenheid veroorzaakte. De agenten keken elkaar aan en stamelden 'uh’, 'uh’, maar het gendametje dacht het juiste antwoord te weten : ˙˙Dat staat in de politie-verordeningen, nummer uh,..uh...˙˙. Ik maakte de agenten vervolgens attent op het feit dat ze niet eens wisten wat we daar aan het doen waren. Maar het bleek al gauw dat een paragraaf van de politieverordeningen, nummer 'uh, uh’, voorschreef dat er gereageerd diende te worden met volslagen nonsens op vragen n.a.v. antwoorden die eindigen op 'uh, uh´.

- U heeft niet het recht om dingen van de Koning te eisen zonder toestemming, en trouwens hij is er helemaal niet.
- Hij is er wel, want de Belgische vlag staat te wapperen op het Paleis. Het enige wat wij doen is een eenvoudige brief in de brievenbus van het Paleis stoppen, waarin gezegd wordt dat deze mensen België willen verlaten, als de Koning het belieft, indien zij hier niet veilig kunnen leven.

Na dit antwoord viel de afkeer van de gezichten van de politieagenten te lezen, waarschijnlijk omdat zij dachten dat ze gekomen waren om euvele terroristen te bevechten, terwijl het in werkelijkheid bleek te gaan om overlevenden van een genocide die netjes voorstelden het land te verlaten als ze daarmee aan verdere vervolging konden ontsnappen. Toch bleek dit een iets te moeilijk te accepteren waarheid voor het gendametje, want ze repliceerde met luide stem:

- Dat is niet waar. We leven hier in een rechtsstaat waar wetten gelden.
- Nee hoor, antwoordde ik. We zitten hier in een dictatuur waar ministers het bevel tot moorden mogen geven zonder zich om te wet te bekommeren.
- Dat is niet waar. U moet nu de samenscholing ontbinden: er zijn hier vrouwen, kinderen, baby’s. Er kan van alles gebeuren, zei ze, alsof de anti-terrorisme eenheid enkel toestemming had om de mannen aan te vallen, niet hun vrouwen en kinderen.
- U gaat toch niet moeilijk doen om het feit dat ik deze kinderen op een slagroomijsje heb getrakteerd in het Parc Royal, vroeg ik.
- Ik had graag een aardbeiënijsje, zei de chef.
- Poging tot omkoping van een ambtenaar?
- Ik betaal zelf mijn ijsje wel. Nu is het genoeg: IDENTITEITS BEWIJS, schreeuwde de man.

Ironischerwijs was mijn Doorluchige Hoogheid de enige die de eer had aan een identiteitscontrole onderworpen te worden. Daarop arriveerde de Hoofd-Inspecteur van de directie van de anti-terrorisme brigade van Brussel en gaf me zijn visite-kaartje. Dat kaartje is het materiele bewijs dat Annemie Turtelboon, de minister van Binnenlandse Zaken en hoofd van de politie, met Stefaan De Clerck, de minister van Justitie, bekonkeld heeft om te proberen gewelddadigheden uit te lokken zodat met het zou kunnen doen voorkomen alsof men enkel de bedoeling had om geweld te bestrijden.

De Tsjetsjenen zullen op geen enkele provocatie ingaan, legde ik de man uit. Het zijn uitzonderlijk goede soldaten, dat komt vanwege hun discipline. Ze sterven liever dan dat ze iets doen dat als voorwendsel gebruikt kan worden voor het legaliseren van martel-centra, want de Koran schrijft voor dat je gevangenen correct moet behandelen.

De raadskamer heeft afgelopen vrijdag beslist dat commandant Zarmaev vrijgelaten moet worden. Jürgen Van Poeck, de directeur van de gevangenis, heeft echter meteen laten weten aan de familie van de gevangene, dat hij hem daarentegen met tien dagen isoleer-cel gaat straffen, met een bezoek-verbod voor zijn broer bovendien. Maar de Tsjetsjenen zullen zich niet laten provoceren. Commandant Arbi Zarmaev gaat binnenkort een klacht indienen bij het Oorlogstribunaal in Den Haag wegens de martelingen waaraan Tjsetsjeense officieren in Belgische gevangenissen onderworpen worden. Als hij het niet overleeft, zal zijn familie verder zorg dragen voor het proces, en anderen zullen zich vast bij haar aansluiten. De commandant zelf is chirurgisch verminkt en loopt e.v. het risico chirurgisch verwijderd te worden.

Katholiek terrorisme in België
5 secondes
10 secondes  
15 secondes
_____

Fondation Princesses de Croÿ et Massimo Lancellotti - 10 Rue Faider - 1060 Bruxelles - Belgique - Droit de réponse: postmaster@droitfondamental.eu

Free counter and web stats