HOME

 
Organe de presse  
         
 
IndexNews
 
    HOME
Français
English
Nederlandse
Italiano
Rumania
Portugais
Espagnol
Turkish
Arabic
Chinois traditionel
Chinois simplifié
Droit Fondamental

Stichting Prinses van Croÿ bestrijdt de pedocriminele netwerken

In 2001-2002 probeerde de nigeriaanse maffia het Anglo-Franse ‘Kindergarten’ te Brussel voor het doorsturen van kinderen naar een bordeel te gebruiken. De zaak rond de nigeriaanse prinsjes zou een pedocrimeel netwerk aan het licht brengen waarbij 18 landen bleken te zijn betrokken. Verrassend hierbij was dat elke vraag om het verlenen van hulp aan personen in nood, werd geweigerd.

Scotland Yard werkte rond het engelse gedeelte van het netwerk zonder ingelicht te zijn over de kern ervan die zich in Belgie bevindt. Het gebrekkig functioneren van de belgische justitie kan mede worden uitgelegd als één van de gevolgen van een corrupt politieapparaat. Het feit dat Belgie een klein geografisch gebied betreft en op twee passen van Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Luxemburg ligt, laat een handvol mensen toe om van dit grondgebied een ware draaischijf van pedocriminele netwerken te maken.

De ‘Kindergarten’ werd gesloten en maakte plaats voor voornoemde stichting die de naam draagt van de directrice en stichtster van de tuin. Het is de bedoeling van de stichting om de verschillende projecten op het gebied van kinderopvoeding en -bescherming en van de strijd tegen de pedocriminele netwerken te groeperen.

Prinses van Croy consulteerde op dit laatste vlak de Werkgroep Morkhoven, een groep vlaamse aktivisten die internationaal gekend is voor de ontmanteling van pedocriminele netwerken te Temse, Zandvoort en Madeira. De stichting maakte en publiceerde een aantal reportages over de onwaarschijnlijke ontdekkingen van de netwerken en de daarbij gepaard gaande pesterijen van maffia, gerecht en politie waarvan vooral onderzoeker Marcel Vervloesem van de Werkgroep Morkhoven het slachtoffer was.

2007: Twaalf websites en nieuwsgroepen van mensen die met de Werkgroep Morkhoven en de Stichting Prinses van Croÿ samenwerken, werden gehackt, gesloten en/of vernietigd. Het is dus duidelijk dat de informatie inzake pedocriminele netwerken en de corruptie bij de overheid niet bij iederéén in goede aarde valt. Op 16 maart 2007 sloot Microsoft de MSN-nieuwsgroep van de Stichting Prinses van Croÿ die 86.000 bezoekers telde, zonder enige waarschuwing af nadat er twee berichten over Child Focus waren gepubliceerd. De enige meertalige gegevensbank inzake pedocriminele netwerken in Europa is dus dank zij Microsoft ontoegankelijk geworden. Microsoft liet zelfs weten dat zij de gegevens wil vernietigen omdat er zogenaamd een onderzoek gestart is.

Top

Editeur responsable: Fondation Princesses de Croÿ et Massimo Lancellotti - 10 Rue Faider - 1060 Bruxelles - Belgique - Droit de réponse: postmaster@droitfondamental.eu